• Home
 • Steun een goed doel met je bedrijf: investeer in de toekomst van kinderen

Steun een goed doel met je bedrijf: investeer in de toekomst van kinderen

Vanuit je bedrijf kan je een grote impact hebben op de levens van kinderen die opgroeien zonder veilige thuis. Nu meteen, door onze projecten voor kinderen in België of wereldwijd rechtstreeks te ondersteunen met een gift. En op de langere termijn, door vanuit een duurzaam partnerschap mee te bouwen aan structurele verandering voor deze kinderen.

Doneren = investeren

Als je met je bedrijf investeert in betere levensomstandigheden voor kinderen, dan kan je rekenen op een ROI (return of investment) van 13% voor de samenleving. Je hoeft dat niet van ons te geloven, maar misschien wel van Nobelprijswinnaar economie James Heckman. Met een donatie steun je rechtstreeks onze projecten voor kinderen in België of wereldwijd. Je geeft hen zo een veilige plek om op te groeien, de steun van betrouwbare volwassenen, kansen om talenten te ontwikkelen. De waarde daarvan... valt niet in cijfers uit te drukken. 

Waar is de steun van jouw bedrijf het meeste nodig?

 1. De renovatie van ons Belgische kinderdorp, dat bestaat sinds 1970. Om de kinderen de warme plek te kunnen blijven bieden die ze verdienen, moeten we het kinderdorp de komende jaren renoveren. 
 2. De bescherming van talibé-kinderen in Senegal: in Senegal zijn er meer dan 100.000 talibé-kinderen, kinderen opgroeien een soort religieus internaat en op straat moeten bedelen om te overleven. Dat willen wij veranderen.
 3. Vermijden dat kinderen hun families verliezen in Burundi: via ons familieversterkend programma willen we ervoor zorgen dat ruim 1.200 families duurzaam voor hun kinderen kunnen blijven zorgen. 

Bouw mee aan duurzame verandering

Het liefst van al bouwen we samen met jouw bedrijf een duurzaam partnerschap uit. Waarbij we niet alleen rechtstreeks de kinderen in onze projecten ondersteunen, maar ook toewerken naar maatschappelijke verandering op langere termijn. Een paar voorbeelden:

 1. Met Accent helpen we onze jongvolwassenen bij de overgang naar zelfstandigheid, zowel via financiële ondersteuning als via hun netwerk. Én we werken aan het destigmatiseren van jongeren met een jeugdhulpervaring, zodat hun toegang tot de arbeidsmarkt verbetert. 
 2. Met Umicore zetten we volop in op de Sustainable development goals. We bouwen samen aan een duurzaam sociaal ondersteuningsnetwerk voor Congolese families in kwetsbare situaties, zodat kinderen nooit alleen komen te staan.  
 3. Met Carrefour investeren we al tien jaar in de opvang en begeleiding van kinderen en families in België. Én ze ondersteunen ons in het bereiken van onze drie verandertrajecten in België:
  1. Dat broers en zussen niet gescheiden worden, ook niet bij uithuisplaatsing.
  2. Dat kinderen zoveel mogelijk opgevangen worden in kleinschalige, familiale zorg.
  3. Dat kinderen de kans krijgen om te groeien rond trauma's uit het verleden

Een partnerschap op maat

Onze collega's François Dufour en Tom Moons bouwen graag samen met jou aan een partnerschap op maat. We luisteren met plezier naar jouw uitdagingen en denken samen strategisch en creatief na hoe we tot een partnerschap kunnen komen waar we beiden sterker uit komen.

Tom Moons

Tom Moons

Partnerships

tom.moons@sos-kinderdorpen.be
0497 58 37 29

François Dufour

François Dufour

Partnerships

francois.dufour@sos-kinderdorpen.be

0484 78 11 63

   

Inspiratie

Of je nu een KMO bent of een groot bedrijf, de mogelijkheden om samen te gaan werken zijn eindeloos. Hieronder vind je een paar voorbeelden van creatieve manieren om ons te steunen. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een oplossing op maat.

Donate a spot

Work 1 Hour for life

Deel in je winst

Employee Engagement

  

Social Activation

Customer engagement


Jouw steun, en dus investering, is er één met impact

Doorheen al onze projecten streven we ernaar dat kinderen kunnen opgroeien met liefde, respect en veiligheid en dat ze omringd zijn door betrouwbare volwassenen. Want dat heb je nodig om de vicieuze cirkel van verwaarlozing en geweld te doorbreken. Dat is de impact die we als organisatie beogen, we noemen dat 'Het Care Effect'. 

"Engie Foundation steunt de renovatie van het Belgische kinderdorp. Onze collega's konden ook al rechtstreeks met de kinderen samenwerken, ze gaven er bijvoorbeeld workshops rond energie."

Engie Foundation

Met dank aan onze duurzame partners